MAGAZINEonWEBonTVonAIRPARTYJUMBO
Državni hidrometeorološki zavod
TEČAJNA LISTA
Valuta       Kupovni Prodajni
EUR     7,430 7,475
USD     5,863 5,898
GBP     8,415 8,465
CHF     4,974 5,004
SIT     3,056 3,074
 Znanost i obrazovanje Obrazovne ustanove 
ISPIŠI | POŠALJI NA MAIL | KOMENTIRAJ 
Potpisani ugovori o odobravanju subvencioniranih kredita za djelatnike u sustavu obrazovanja i znanosti

U utorak, 29. svibnja 2007., u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa svečano su potpisani ugovori o odobravanju stambenih kredita za zaposlenike u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

- nastavak akcije, novih 740 kredita
- kamatna stopa od 4,4% do 4,9%
- Ministarstvo subvencionira kamatnu stopu od oko 3,23% ostalih 1,67%, plaća korisnik kredita

Ovim je ugovorom odobreno narednih 740 subvencioniranih stambenih kredita od čega je 217 predviđeno za Sveučilište u Zagrebu.
Ugovor su potpisali rektori svih sedam hrvatskih sveučilišta, predsjednik uprave Zagrebačke banke Franjo Luković te ministar znanosti, obrazovanja i športa,  prof.dr.sc. Dragan Primorac. Novost od ove godine je uključivanje zaposlenika iz sustava hrvatskih veleučilišta u ime kojih je ugovor danas potpisala ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje, prof.dr.sc. Jasmina Havranek.
U sklopu ove akcije do sada je odobreno gotovo 1.900 subvencioniranih stambenih kredita, a ove godine Ministarstvo je osiguralo sredstva za subvenciju novih 740 kredita. Naime, Ministarstvo subvencionira oko 3,23% a ostatak kamatne stope od oko 1,67% plaćaju korisnici kredita. Za subvenciju kamata do sada je uplaćen iznos od 33,5 milijuna kuna. Ministarstvo je kamatnu stopu (višu od 6%) dogovorenu prije 2004. godine, pregovorima smanjilo na 4,4% odnosno 4,9% (ovisno o valuti) za sva sveučilišta.
Ministar Primorac ovom je prigodom istaknuo da je ova akcija na tragu cilja Vlade da Hrvatska bude lider na tržištu obrazovanja u regiji do 2010. godine te da hrvatsko obrazovanje bude u svijetu prepoznato kao novi brand. „Iznimno mi je drago da s ovog mjesta šaljemo poruku da su i ljudi iz hrvatskog bankarskog sustava prepoznali ključnu ulogu obrazovanja koji je pretpostavka za povećanje gospodarske konkurentnosti Hrvatske u svijetu“, naglasio je ministar Primorac.
Predsjednik uprave Zagrebačke banke, Franjo Luković sa zadovoljstvom je naglasio da je Zagrebačka banka izabrana kao najpovoljniji partner u ovom važnom projektu kroz koji se financira najkvalitetniji kadar sa hrvatskih sveučilišta. Dodao je da je Zagrebačka banka također izabrala put izvrsnosti u svom poslovanju te da se nada da će i ovaj projekt pomoći u ostvarenju cilja da hrvatsko obrazovanje bude prepoznato kao lider u regiji.
Predsjednik Rektorskog zbora, prof.dr.sc. Mateo Milković, rektor Sveučilišta u Dubrovniku, istaknuo je da se ovim kreditima želi doprinijeti razvoju regionalnih sveučilišnih centara te da je konsenzus Rektorskog zbora da se kvota ovogodišnjih kredita ponudi nastavnicima, asistentima, znanstvenim novacima i hrvatskim znanstvenicima povratnicima iz inozemstva.
Ministar Primorac na kraju je najavio da će u rujnu ove godine Ministarstvo odobriti otvaranje novih 200 radnih mjesta znanstvenih novaka na svim hrvatskim sveučilištima.unizg.hr

Naj.hr


    
Najnovije vijesti

 Magazine

 On Web

 OnTV

 On AIR

 Party

 On Jumbo

Servisi

Što je Vama NAJ ?
NOVAC, teško zarađen
SREĆA, za kojom žudimo
ZDRAVLJE, za koje se ne borimo
LJUBAV, kojoj se nadamo
SEX, o kojem maštamo
USPJEH, koji teško stječemo
POŠTENJE, koje je rijetkost
Glasuj!
Rezultati
 naj@naj.hr
Naj auto
Mercedes Benz Citroëna Audi
NAJ BANKA
PBZ HYPO zaba
NAJ KULTURA & ZABAVA
HNK Cinestar Lisinski
NAJ OPERATOR
VIP HT Tele 2
NAJ OSOBA
Fra Z.Linić Nikola Tesla Princess Grace
NAJ TRGOVINA
NAJ UGOSTITELJSTVO I TURIZAM
R_Esplanade Sheraton The Westin
naj.com.hr Webutation
 Računovodstvo, revizija, poslovno i porezno savjetovanje

 POWERD BY Iskon

NAJ Business Party

 NAJ Business Party

 Shop by Brand NAJ  EU

 Noina-Arka

Bookmark and Share

 Get Adobe Redaer

www.naj.com.hr © Sva prava prava pridržana   |   Na Vrh  |   Home   |   Marketing
Powered by AdminMax v5.43 - Copyright (c) 2019. Internet Softver d.o.o.