MAGAZINEonWEBonTVonAIRPARTYJUMBO
Državni hidrometeorološki zavod
TEČAJNA LISTA
Valuta       Kupovni Prodajni
EUR     7,430 7,475
USD     5,863 5,898
GBP     8,415 8,465
CHF     4,974 5,004
SIT     3,056 3,074
 Financijske usluge Novac 
ISPIŠI | POŠALJI NA MAIL | KOMENTIRAJ 
Puca zdravstveni sustav

Zdravstvu prijeti financijski slom, tvrde u SDP-u optužujući vladajuće da u neznanju kako riješiti problem varaju građane. Sustavu da stane na noge treba bar 6 milijardi kuna.

"Ova vladajuća koalicija nema viziju, strategiju ni ideju kako riješiti reformu zdravstva, a da ne narušava prava pacijenata. Restriktivan odnos prema zdravstvu apsolutno je podcjenjivanje zaposlenih u zdravstvu i pacijenata, a time se ugrožava budućnost hrvatskih građana i društva u cjelini", rekao je SDP-ov zastupnik Željko Jovanović na konferenciji za novinare u Saboru.

SDP-ovci su prozvali Vladu da je, unatoč sve većim problemima, smanjila proračunska izdvajanja za zdravstvo u ovoj godini, da i resorni ministar Darko Milinović, tek mjesec dana nakon donošenja proračuna, javno traži dvije milijarde kuna za stabilizaciju sustava, a zdravstvu, tvrde, treba barem šest milijardi da stane na noge.

"Nalazimo se pred financijskim slomom zdravstvenog sustava. Apsurdno je da ministar Milinović traži od Šukera dvije milijarde kuna za zdravstvo, a i sam kaže da nedostaje tri milijarde. To je poruka - dragi naši građani, sredstava za zdravstvo nema, a vi se snalazite kako znate i umijete", kazao je SDP-ovac Mirando Mrsić.

Upozorio je da više od pola milijarde kuna duguju zdravstvene ustanove, da su rokovi plaćanja dugova u prosjeku veći od 360 dana, kod nekih bolnica i 720 dana, da HZZO dugove prema ljekarnama podmiruje tek nakon 240 dana, da su obveze bolnica veće od 5,5 milijardi kuna, da županijske bolnice nemaju sredstava ni za osnovnu djelatnost.

"Pitanje je samo kada će vjerovnici pokucati na vrata bolnica i staviti šapu na njihov žiro račun, a onda je i pitanje kako će se isplaćivati plaće zdravstvenim djelatnicima", rekao je Mrsić.

Upozorio je i na problem sve češćeg slanja pacijenata na specijalističke preglede, zbog čega su liste čekanja sve veće, u nekim je bolnicama nemoguće obaviti pretrage, a sve je veća i konfrontacija između liječnika i pacijenata.

Jovanović proziva Vladu da je svjesno išla na povećanje dugova bolnica, jer je to, uvjeren je, način kako prikriti dug zdravstva od tri milijarde kuna.

"To je prijevara ove koalicijske vlade koja u prvih sto dana vladavine neprestano vara građane. Bojimo se da će kvaliteta zdravstvene zaštite u ovoj godini pasti na razinu koja će dovesti do ugrožavanja svih u Hrvatskoj", rekao je Jovanović. Hina|Net.hr

Naj.hr
    
Najnovije vijesti

 Magazine

 On Web

 OnTV

 On AIR

 Party

 On Jumbo

Servisi

Što je Vama NAJ ?
NOVAC, teško zarađen
SREĆA, za kojom žudimo
ZDRAVLJE, za koje se ne borimo
LJUBAV, kojoj se nadamo
SEX, o kojem maštamo
USPJEH, koji teško stječemo
POŠTENJE, koje je rijetkost
Glasuj!
Rezultati
 naj@naj.com.hr
Naj auto
Mercedes Benz Citroëna Audi
NAJ BANKA
PBZ HYPO zaba
NAJ KULTURA & ZABAVA
HNK Cinestar Lisinski
NAJ OPERATOR
VIP HT Tele 2
NAJ OSOBA
Fra Z.Linić Nikola Tesla Princess Grace
NAJ TRGOVINA
NAJ UGOSTITELJSTVO I TURIZAM
R_Esplanade Sheraton The Westin
naj.com.hr Webutation
 Računovodstvo, revizija, poslovno i porezno savjetovanje

 POWERD BY Iskon

NAJ Business Party

 NAJ Business Party

 Shop by Brand NAJ  EU

 Noina-Arka

Bookmark and Share

 Get Adobe Redaer

www.naj.com.hr © Sva prava prava pridržana   |   Na Vrh  |   Home   |   Marketing
Powered by AdminMax v5.43 - Copyright (c) 2020. Internet Softver d.o.o.